Κηπουρική για παιδιά



Κηπουρική για παιδιά: Φύτεμα Σπόρων σε Σφουγγάρι





Εναλλακτικός και πιο διασκεδαστικός τρόπος, αντί του κλασσικού με τις ...φακές στο βρεγμένο βαμβάκι, για να εξοικειωθούν τα μικρά παιδιά με την Κηπουρική και την όλη διαδικασία ανάπτυξης των φυτών. 



khpourikh-gia-paidia-fytema-sporon-se-sfouggari
Χρησιμοποιείστε απλά σκληρά σφουγγαράκια (ακόμη και πιάτων) και κόψτε τα στα ανάλογα σχήματα ώστε να σχηματιστεί ένα ...σπιτάκι.
Όπου χρειάζεται να συγκρατήσετε τα κομμάτια μεταξύ τους χρησιμοποιείστε οδοντογλυφίδες και φυσικά μπορείτε να δώσετε στα σφουγγάρια όποιον άλλο σχηματισμό προτιμάτε.  




Τοποθετείστε την κατασκευή μέσα σε ένα ρηχό πλαστικό δοχείο και σκορπίστε στην επιφάνεια των σφουγγαριών φακές, σπόρους γκαζόν ή όποιου άλλου είδους παρόμοιας κάθετης ανάπτυξης. Ποτίστε ώστε στα σημεία που τοποθετήσατε τους σπόρους το σφουγγάρι να βραχεί αρκετά και επαναλάβετε την διαδικασία ποτίσματος ανά τακτά διαστήματα, όποτε το σφουγγάρι στεγνώνει.
Τα χρωματιστά σφουγγάρια, ένα πολύ μικρό ποτιστήρι ή ένα μπουκάλι σπρέi με το οποίο τα παιδιά ευκολότερα θα μπορούν να βρέχουν το σφουγγάρι, ένα ...ημερολόγιο για να σημειώνουν πότε πότισαν, πότε φύτρωσε και πόσο μεγάλωσε το πράσινο θα κάνουν την όλη διαδικασία θελκτικότερη για αυτά και θα τα εξοικειώσουν ευχάριστα με την διαδικασία φροντίδας του πρώτου τους ...κήπου! 




Η ιδέα προέρχεται από το site: https://www.soulouposeto.gr/2020/04/khpourikh-gia-paidia.html?fbclid=IwAR272cCNVvpDB1uQnml1TV0CdqyZXHg9juAyxd8lACaFOTYsv9HLCUlMzhE

Σχόλια